Päästeamet kuulutas välja tuleohtliku aja

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on metsatulekahju Kuusalu vallas polügonil üleeelmisel aastal.
Pildil on metsatulekahju Kuusalu vallas polügonil üleeelmisel aastal. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel on Eestis alanud tuleohtlik aeg ja seetõttu võib looduses tuld teha ainult selleks ettenähtud kohtades.

Päästeameti pressiesindaja Reimo Raja sõnade järgi on matkajatel ja metsas liikujatel soovitav kasutada tule tegemisel ning grillimisel riigimetsa majandamise keskuse lõkkekohti, mille asukohad leiab internetilehelt www.rmk.ee. Samuti võib avalike lõkkekohtade ja grillimisplatside asukohti uurida kohalikust omavalitsusest.

“Sellest johtuvalt määratakse alates 22. aprillist päästeameti peadirektori käskkirjaga kogu Eestis tuleohtliku aja algus,” toonitas Raja.

Tuleohtlik aeg tähendab käskkirja järgi, et metsa- ja muu taimestikuga ning turbapinnasega alal on keelatud küttekoldevälise tule tegemine, välja arvatud selleks ettevalmistatud kohas; kuluheina ja roostiku põletamine ning muu tegevus, mis võib põhjustada tulekahju.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles