Pärnu noored kogusid abivajajatele joostes tuhandeid eurosid

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astrid liikus jooksjatega Selveri linnajooksudel kaasa.
Astrid liikus jooksjatega Selveri linnajooksudel kaasa. Foto: Erakogu

Pärnu noored kogusid tänavu heategevusjooksudega kahele haruldase haigusega inimesele tuhandeid eurosid.

"Meie selle aasta ettevõtmine on jõudnud lõpule. Meie jooksjad Astrid ja Jüri läbisid kuue kuu jooksul üle 1000 kilomeetri," teatavad heategevusjooksu eestvedajad oma Facebooki lehel. "Teieta poleks me saanud seda teha, kallid toetajad!"

Pärnu noorte Hea Jooksu tiim osales tänavu Selveri linnajooksude sarjas, et toetada Duchenne’i lihasdüstroofiaga Jürit ja seljaajusongaga Astridit abivahendite ostmisel.

"Oleme kümmekond Pärnu noort, kes jooksevad Selveri linnajookse, et sarja ja sponsorite abil koguda raha ja toetada igal aastal mõnd abivajajat või organisatsiooni," tutvustas ettevõtmise üks ellukutsujatest Siim Schvede Pärnu Postimehele augustis. "Tõmbame jooksuga tähelepanu, et pildil olla ja suunata inimesi sotsiaalmeedia kaudu kohtadesse, kus abivajajaid toetada."

Jüri ja Astrid olid isegi jooksudel kohal.

Seljaajusongaga sündinud kümneaastane Astrid veedab enamiku päevadest ratastoolis. Hea Jooks kogus annetusi, et aidata tal ratastoolist tõusta lõikusjärgse ortoosi abil.

Lihasdüstroofiaga Jüri, kes kasutab liikumiseks elektriratastooli, on ühiskonna aktiivne liige. Kuid tema tegusus saab otsa, kui kimbutama hakkab köha, mis sageli viib lihashaige mitmeks nädalaks haiglasse ja võib lõppeda isegi surmaga. Nii kogus Hea Jooks raha Jürile ja ülejäänud lihashaigetele, et kompenseerida köhimisaparaadi ost.

Hooandja kampaaniaga kogusid noored MTÜ Seljaajusonga ja Vesipeahaigete Seltsile 2416 eurot. Astridi edasise käekäiguga saab end kursis hoida Facebooki-lehel "Astridi toimetamised".

Eesti lihasehaigete seltsile kogusid noored jooksjad Hooandjaga 1210 eurot. Peale selle laekus seltsi kontole üksikannetusi eraisikutelt ja ettevõtetelt. Nii koguti MTÜ Lihasehaigete Seltsile 4111 eurot. See aitab seltsi 5940eurose köhimisaparaadi soetamisele lähemale.

Aktsioon sai alguse tunamullu, kui kaheksa harrastussportlast kutsusid ellu heategevusjooksu. Siis nad kogusid Tartu ülikooli kliinikumi lastefondile haruldase Ohtahara sündroomiga viieaastast Kelli ravi toetuseks 2503 eurot.

Huvilised saavad jälgida sportlike heategijate tegemisi Facebooki-lehel "Heategevusjooks" ja Instagramis (@heajooks).

Samasuguste haigustega inimesi saab edaspidigi aidata:

MTÜ Seljaajusonga ja Vesipeahaigete Selts – konto nr EE792200221002162602
Eesti Lihasehaigete Selts – konto nr EE021010052002295000

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles