Maanteeamet peab Lux Expressi sõiduplaani taotluse uuesti läbi vaatama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lux Expressi bussid.
Lux Expressi bussid. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tallinna halduskohus tühistas maanteeameti otsuse, millega amet ei rahuldanud Lux Expressi taotlust lisada Tallinna–Pärnu marsruudile väljumine ja muuta väljumisaegu.

AS Lux Express Estonia esitas märtsis maanteeametile taotluse muuta kaugbussiliini number 211 sõiduplaani marsruudil Tallinn–Pärnu–Tallinn. Selle kohaselt tahab Lux Express lisada liinile bussi, mis väljub Tallinnast kell 16 ja Pärnust kell 15.15. Kohtu pressiesindaja Anneli Vilu sõnutsi soovib bussifirma Tallinnast kell 15.30 väljuva sõidu nihutada poole tunni võrra varasemaks ja Pärnust kell 16 väljuva veerand tundi hilisemaks.

Maanteeamet jättis 18. aprilli otsusega Lux Expressi taotluse sõiduplaani kinnitamiseks läbi vaatamata. Maanteeameti väitel ei vasta komisjoni hinnangul taotlus ühistranspordiseaduses sätestatule. Kohtu hinnangul ei ole komisjon esitanud põhjendusi ega kaalutlusi, miks kaebaja esitatud taotlus ei vasta liini kehtivate väljumisaegade muutmise suhtes ühistranspordiseadusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles