Galerii: Kaitseliit tunnustas Pärnus aasta parimaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseliit kuulutas Pärnu Endla teatris välja aasta naiskodukaitsja ja kaitseliitlase: tiitli pälvisid Mare Kirr Saaremaa ringkonnast ja Enno Ottis Jõgeva malevast.

Kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili ja Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming andsid täna Endla teatris üle rändauhinnad: kaitseliitlase ja naiskodukaitsja pronkskuju.

Peale selle said kõik nominendid Kaitseliidu ülema, Naiskodukaitse esinaise, kaitseministri ja kaitseväe juhataja hinnalised kingitused.

Mare Kirr on Naiskodukaitse Saaremaa ringkonna liige 1998. aastast. 2015. aasta kevadest on ta ringkonna esinaine.

Kirr on 20 aasta jooksul panustanud Saaremaa ringkonna arendamisse oma oskusi ja teadmisi Ta on Naiskodukaitse Saaremaa ringkonnas ja Kaitseliidu Saaremaa malevas baasväljaõppekursuse esmaabikoolitaja ja tegev meditsiinirühma juhtimises.

Kirr on aktiivne väljaspool Naiskodukaitsetki. Oma põhitöö kõrvalt Kuressaare haigla kiirabi erakorralise meditsiiniabi osakonnas leiab ta aega jagada teadmisi-kogemusi eri sihtrühmadele, koolitades Kuressaare ametikoolis ja pidades turvalisus- ja terviseloenguid asutustes-ettevõtetes.

Enno Ottis kuulub Kaitseliitu 1994. aastast. 2012. aastast on ta Põltsamaa üksikkompanii pealik ja teist ametiaega maleva juhatuse liige.

Eelmisel aastal võttis Ottis igast oma kompanii algatusest. Tal on kujutlematu tahe ja anne leida plaanivälist tegevust, et oma allüksuse pädevust aina suurendada. Olles ise I klassi kütt, edendab ta oma malevas laskeasjandust.

Leidnud võimaluse vallavalitsuse abiga varustada Põltsamaa noorkotkad õhupüssidega, juhib Ottis Põltsamaa ühisgümnaasiumi laskurringi, mille enamikus moodustavad Kaitseliidu tegev- ja noorliikmed.

Ottsis on kaitseliitlane, sõjamees, kodanikuaktivist, abipolitseinik ja turvamees.

Tänavu oli nii aasta kaitseliitlase kui naiskodukaitsja nominente 15. Pärnumaalt esitati tiitlile Karmen Vesselov Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonnnast ja Roman Sillastu Kaitseliidu Pärnumaa malevast. Samuti oli nominentide seas pikka aega Pärnumaal tegutsenud, praegune Võrumaa maleva liige Ain Pajo.

Aasta kaitseliitlane ja naiskodukaitsja selgusid kaheksandat korda.

Varem on aasta  naiskodukaitsjaks valitud:

2010 Kristiina Abel Tartu ringkonnast

2011 Nele Pernits  Rapla ringkonnast

2012 Lembe Lahtmaa  Sakala ringkonnast

2013 Anu Saue Lääne ringkonnast

2014 Kaire Lõhmus Järva ringkonnast

2015 Triinu Küünal Jõgeva ringkonnast

2016 Kristlin Kõrgesaar Järva ringkonnas

Aasta kaitseliitlaseks on valitud:

2010 Madis Mintel Lääne malevast

2011 Kaupo Varik Pärnumaa malevast

2012 Kristjan Bachman Tartu malevast

2013 Meelis Tinno Alutaguse malevast

2014 Tiia Kiis Võrumaa malevast

2015 Aare Kabel Järva malevast

2016 Marko Reisel Lääne malevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles