Pärnumaa lapsed löövad usinalt kaasa kurgikasvatusprojektis

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaalt lööb kurgikasvatusprojektis kaasa 20 õppeasutust. Foto on illustreeriv.
Pärnumaalt lööb kurgikasvatusprojektis kaasa 20 õppeasutust. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Räpina aianduskooli viies taimekasvatusprojekt, mis tänavu kannab pealkirja "Kurgisõbrad", ei saa huvipuuduse üle kurta: registreerida lubati 500 rühmal ja kohad täitusid viie päevaga.

Pärnumaalt lööb projektis kaasa 20 õppeasutust.

Projektis osalevate koolide õpilased kasvatavad seemnest hariliku kurgi ja Mehhiko pisikurgi ehk kareda pisimeloni taimi ja võrdlevad nende kasvu. Peale taimede kasvatamise ootavad õpilasi ees iganädalased huvitavad viktoriiniküsimused, nädala nipp, konkursid ja võistlused ning kevadine maitsev ja tervislik saak. Õpetusi jagavad ja tuge pakuvad nii aianduskooli õpilased kui ka õpetajad.

Seemned saadetakse projektis osalevatele rühmadele 12. veebruaril.

Projekti eestvedaja Katrin Uurmani sõnade järgi ei osanud korraldajad oodata nii suurt huvi osalemise vastu. "Sel aastal on huvi olnud tõesti väga suur ja see on meilegi üllatus," tunnistas Uurman. "Igal aastal suureneb korduvosalejate osa. Paljud juba teavad ja oskavad projekti algust oodata ning jälgivad aianduskooli kodulehte."

Uurman usub, et projekti peategelane – harilik kurk – paelub paljusid. "Eelmiste aastate osalejate tagasisides tõusis kurgikasvatamise huvi esile. See on üks põhjusi, miks just hariliku kurgi üheks viienda projekti taimeks valisime."

Sõbrapäeva taimeprojektis "Kurgisõbrad" osalevad Pärnumaa õppeasutused:

Audru kool

Häädemeeste lasteaed

Jõõpre lasteaed

Kergu lasteaed-algkool

Kõmsi lasteaed- algkool

Koonga kool

Lihula lasteaed

Lõpe kool

Paikuse põhikool

Pärnu Mai lasteaed

Pernova hariduskeskus

Seljametsa lasteaed

Sindi gümnaasium

Sindi lasteaed

Tammiste lasteaed

Tootsi lasteaed-põhikool

Tori lasteaed

Tõstamaa lasteaed

Varbla kool

Andmed: Räpina aianduskool

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles