Galerii: Mai lasteaia direktor pälvis linna teenetemärgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavolikogu esimees Andres Metsoja andis täna üle Pärnu linna teenetemärgi Mai lasteaia direktorile Anne Virulale, kes on töötanud linna lasteaedades 1964. aastast.

Ühtlasi tähistas Virula oma 70 aasta juubelit ja lühikese kontserdiga õnnitlesid teda lasteaia töötajad ja kasvandikud.

Lasteaiadirektorina on Virula töötanud 1982. aastast. Tema elutööks võib pidada Pärnu Mai lasteaeda, mida on juhtinud 1987. aastast ning mida tuntakse ja mille tegevust hinnatakse kogu riigis.

Mai lasteaed on hinnatud laste ja vanemate seas, tagades põlvkondade järjepidevuse asutuses. Õppekasvatuse rikastamiseks on Virula eestvedamisel rakendatud eri metoodikaid: keskkonnakasvatust ja õuesõpet, suunatud uurimuslikku õpet.

Virulalt pärineb algatus rakendada suunatud uurimuslikku õppe metoodikat koolieelikutele. Nimetatu toimib koostöös Tartu ülikooliga ja Mai lasteaia õpetajad tegutsevad koolitajatena. Suunatud uurimusliku õppe propageerimise ja rakendamise eest on Virulat tunnustanud B. G. Forseliuse selts.

Virula on aktiivne juht, kes on kuulunud Pärnu koolieelsete lasteasutuste juhtide ühingusse ja Eesti alushariduse juhtide ühendusse nende asutamisest alates.

Virula tööd on hinnatud Pärnu linnavalitsuse ning haridus- ja teadusministeeriumi tänu- ja aukirjadega.

2014. aastal omistati Mai lasteaiale Pärnu hariduse aastapreemia.

Tegu on järjekorras 91. Pärnu linna teenetemärgiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles