Taimetoidupäev ootab peresid töötubadesse ja loengutesse

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal külastas Pärnu taimetoidupäeva ligemale 700 inimest.
Möödunud aastal külastas Pärnu taimetoidupäeva ligemale 700 inimest. Foto: Mailiis Ollino

Kuu aja pärast tuleb Pärnus teine taimetoidupäev, kus kogu perel avaneb võimalus tutvuda nii Eesti päritolu kui välismaiste taimsete toodetega, osaleda loengutel ja diskussioonidel, töötubades ja vaadata filmi.

Täistaimset ja tervislikku toitumist tutvustava toidumessi loengu- ja filmikava fookuses on tänavu toidupüramiid ja laste tervis.

Esinevad Kadri Aavik MTÜ Eesti Vegani Seltsist ja Eesti perearstide seltsi juhatuse esimees Le Vallikivi. Loengu teemal miks ja mida me sööme, peab Andrei Kolotšev. Anniina Ljokkoi esitleb raamatut "Väikesed veganid" ja kommenteerib laste taimetoitluse ümber keerlevaid müüte.

Loomade õigustest ja eetikast räägib loomakaitseorganisatsiooni Nähtamatud Loomad president Kristiina Mering. Balti keskkonnafoorum korraldab vestlusringi ohtlike ainete teemadel. Koos vaadatakse ja arutletakse filmi "What The Health" ("Mida tervist!") üle.

Möödunud aastal külastas Pärnu taimetoidupäeva ligemale 700 inimest, kauplejaid tuli kohale 33.

Taimetoidupäev kestab Tartu ülikooli Pärnu kolledžis 10. märtsil 11–18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles