Pärnu lahel ulatub jääpiir 30 miilini

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanuari lõpus Pärnusse jõudnud jäälõhkuja EVA-316 tehnilise rikke kõrvaldamine võtab veel mõne päeva ja arvatavasti saab laev töökorda selle nädala esimesel poolel.
Jaanuari lõpus Pärnusse jõudnud jäälõhkuja EVA-316 tehnilise rikke kõrvaldamine võtab veel mõne päeva ja arvatavasti saab laev töökorda selle nädala esimesel poolel. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Veeteede ameti teatel ulatub jääpiir Pärnu lahel 30 miili Pärnu sadama muulidest edela suunas ja jää paksus lahes on 15–25 sentimeetrit, merepoolses osas 2,5–3,5 miilil tugevalt rüsistunud.

Kõik laevad nii ballastis kui lastis vajavad rüsistunud piirkonnas jäämurdja abi. Kuna jää on kaetud umbes kümne sentimeetri paksuse lumekihiga, on jää juurdekasv pidev, kuid aeglane. Kirdetuul on arvatavasti kandnud jäävälju ka Irbe väina ja täna hommikul võis täheldada, et osa laevu liikus seal rajoonis vaevaliselt.

Pärnu lahel töötab 31. jaanuarist vedurlaev Protector, kes on teenindanud laevu 84 korda, EVA-316 on hooaja algusest jaanuari lõpuni jäämurdeteenust osutanud 31 korda.

Kütust on kulunud jäämurdele Pärnu lahel 128 000 liitrit, EVA-316 tehnilise rikke kõrvaldamine võtab veel mõne päeva, varuosad on juba kohal ja praegu käib nende paigaldamine. Arvatavasti saab laev töökorda selle nädala esimesel poolel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles