46 Pärnumaa projekti taotleb KIKi keskkonnaprogrammist toetust

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) keskkonnaprogrammi selle aasta esimesse taotlusvooru laekus toetuse saamiseks 749 projekti kogusummas 28 594 388 eurot. Pärnumaalt taotleb tuge 46 projekti.

Pärnumaalt tuli 41 taotlust keskkonnateadlikkuse alalt, kolm ringmajanduse ja üks nii kalanduse kui metsanduse valdkonnast. Pärnumaa taotluste kogumaht on ligemale 240 000 eurot.

Kogusummas soovitakse enim toetust veemajanduse vallas: 18,7 miljonit eurot. Järgnevad keskkonnateadlikkus ligemale 3,5 miljoni ja ringmajandus 1,8 miljoni euroga.

KIK hindab taotluste vastavust ja edastab need hindamiseks keskkonnaministeeriumi valdkondlikele töörühmadele. Toetuse saajad selguvad enne jaanipäeva.

Taotlusvoor avati üheksas valdkonnas: keskkonnateadlikkus, veemajandus, metsandus, looduskaitse, kalandus, atmosfääriõhu kaitse, merekeskkond, maapõu ja ringmajandus. Vooru maht on 14,7 miljonit eurot.

KIK rahastab keskkonnaprojekte Eesti keskkonnatasudest laekuvast rahast, CO2 kvoodimüügi tuludest ja Euroopa Liidu tõukefondidest. Samuti pakub KIK võimalust taotleda sihtotstarbelist laenu keskkonnaprojektide elluviimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles