Eksvallavanem asus lamba- ja kitsekasvatajate liitu juhtima

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Aava.
Urmas Aava. Foto: Urmas Luik

Tänavu 90 aasta juubelit tähistav Eesti lamba- ja kitsekasvatajate liit valis nädalavahetusel üldkoosolekul uue juhatuse, mille esimehena asub tööle Urmas Aava Pärnumaalt.

Liidu juhatuse esimeheks valitud Aava on kauaaegse kogemusega Eesti valgepealise lambatõu aretaja, kes hooldab oma lammastega Pärnu lahe rannaniite ja karjamaid. Ta on pikka aega vallavanemana juhtinud Häädemeeste valda ja panustanud kohaliku elu arengusse.

Juhatuse aseesimeheks valiti Mats Meriste Valgamaalt ja liikmeteks Ell Sellis Põlvamaalt, Kadri Tali Muhumaalt, Hugo Vaino Lääne-Virumaalt, Priidu Veersalu Harjumaalt ja Taavi Eigo Saaremaalt.

Eesti lamba- ja kitsekasvatajate liit on enamikku Eesti suuremaid lamba- ja kitsekasvatajaid ühendav mittetulundusühing, praeguse seisuga on liidul 180 aktiivset liiget. Viimastel aastatel on liit jõudsalt oma tegevust lamba- ja kitsekasvatajate huvide eest seismisel laiendanud, esindades sektorit põllumajanduse- ja maaelu arengu nõukogus, veterinaar- ja toiduameti äsja loodud kliendinõukojas ja maaelu edendamise sihtasutuse nõuandva nõukoja töös.

Aretusorganisatsioonina on liidul tegevusluba nelja lambatõu (Eesti valgepealine, Eesti tumedapealine, dorper, Lleyn) tõuraamatute pidamiseks ja jõudluskontrolliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles