EAS toetas 65 000 euroga Audru ringrajasõiduvõistlusi (1)

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur võidusõit auto24ringil.
Suur võidusõit auto24ringil. Foto: Ardi Truija

Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) toetas Audrus toimuvat autode ringrajasõidu Põhjamaade meistrivõistluste etappi 65 000 euroga.

30. juulil algavat Põhjamaade meistrivõistluste etappi autode ringrajasõidus ehk "Estonian Grand Prix 2018" toetab EAS 65 000 euroga. Toetus anti üritust korraldavale Eesti autospordi liidule ja see on mõeldud välisturunduseks.

EAS toetab kokku 385 000 euroga kolme kultuuri- ja kolme spordisündmust, mis toovad Eestisse rahvusvahelist publikut, kes siin ka ööbib. Kuue toetuse saanud sündmuse kaudu prognoositakse Eestisse tulevat ligemale 16 000 välisturisti. 

"Võttes arvesse tänu sündmusele toimuva reisi keskmist pikkust ja keskmist kulu reisi kohta, on toetatud ettevõtmiste majanduslik mõju Eestile ligikaudu 4,7 miljonit eurot. Eestit kui turismimaad tutvustatakse välismeedia kajastustega kaudu hinnanguliselt umbes 52 miljonile inimesele," sõnas EASi turismiarenduskeskuse direktori kohusetäitja Annely Vürmer.

Teiste hulgas said toetuse Pärnus toimuv Weekend Festival, nüüdismuusikafestival World New Music Days ja juunioride sulgpalli Euroopa meistrivõistlused. Toetussumma sündmuse kohta võib olla 20 000 – 65 000 eurot, millele rahasaaja peab lisama omafinantseeringu vähemalt 30 protsenti. Ringrajasõidu välisturundusprojekt läheb kokku maksma umbkaudu 94 000 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles