Koolid peavad veel ebavõrdsusega leppima

Martin Laine
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga kooli õpetajaile on läbi aastate makstud Eesti kõrgeimat keskmist töötasu (tõsi, seda tingib erivajadustega laste pearahagi), umbes 20 kilomeetrit eemal peavad kolleegid vähemalt esialgu leppima leppime märgatavalt väiksema töötasuga.
Sauga kooli õpetajaile on läbi aastate makstud Eesti kõrgeimat keskmist töötasu (tõsi, seda tingib erivajadustega laste pearahagi), umbes 20 kilomeetrit eemal peavad kolleegid vähemalt esialgu leppima leppime märgatavalt väiksema töötasuga. Foto: Lilli Tölp

Ühinenud omavalitsuste eelarve koostamisel selgus, et pärast haldusreformi on sama valla koole võrdselt kohelda peaaegu võimatu. Vallajuhid loodavad, et ehk õnnestub olukorda parandada tulevikus.

Ebavõrdsust leiab mingil määral enamikus liitunud omavalitsustes. Näiteks­ teenivad Häädemeeste vallas Uulu kooli õpetajad juba mitu aastat keskmiselt rohkem kui Metsapoole põhikooli­ ja Häädemeeste keskkooli pedagoogid.

Pärnu Postimehega vestelnud õpetajate hinnangul lisab ebavõrdsust tõik, et linnalähedastes koolides makstakse paremat palka kui Pärnust kaugemal, sest muidu lähevad linna lähedal elavad pedagoogid Pärnu tööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles