Galerii: Kõmsi mudilaste muusikal vallandas ovatsioonid

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Lääneranna vallas Kõmsi rahvamajas lavale jõudnud kohalike koolilaste muusikal "Saladus ja aarded" meelitas kohale täismaja ja pärast etendust ei tahtnud aplaus lõppeda.

Kõmsi algkooli ja lasteaia laste etendust vaatas ligemale 300 silmapaari ja kooli direktori Pille Saatmäe sõnutsi on see külastajarekord. Varem on Kõmsi lapsed toonud lavale kuus muusikali.

Väikeste osatäitjate silmist võis näha, et nad nautisid laval olemist väga ja nii mõnigi lapsevanem lahkus saalist õnnepisarais.

Muusikali tulid vaatama ka õpilased mujalt Lääneranna valla koolidest: Metsküla algkoolist, Lõpe ja Koonga koolist, Lihula gümnaasiumist ja Lihula lasteaiast.

Muusikalise lavastuse "Saladus ja aarded" läbiv teema on juhtumised lapsepõlves, kui ei ole kunagi igav, kui sinu õu on ka su sõbra õu ja sõbrad täidavad päeva hommikust õhtuni. Inspiratsiooni saadi "Bullerby lastest" ja muusika, mis lapsemeelsusega hästi sobib, on kirjutanud Riine Pajusaar.

Kõmsi algkool alustas muusikalide lavastamist 2006. aastal, mil Vaike Ihermann seadis Wolfgang Amadeus Mozarti 250. sünniaastapäeva puhul kokku tüki Mozarti lapsepõlvest.

2008. aastal mängisid õpilased "Helisevat muusikat", kus kapten Trapi peres oli 18 last – just nii palju käis kümme aastat tagasi koolis lapsi. Von Trapi osa laulis suurepäraselt Lembit Tammsalu.

2010 oli kooli 25. tegutsemisaasta ja lavale jõudis "Mary Poppins", kus laste kõrval olid laval kõik õpetajad ja koolitöötajad. Unustamatu rolli tegi Berdina Andreas Rahuvarm.

2012. aastal etendus "Seitse lumivalgekest ja seitse pöialpoissi". Vahvad tantsud seadis selle tarvis Varje Ojala-Toos.

2014. aastal mängiti Kaari Sillamaa muusikaga "Saabastega kassi" ja 2016. aastal Mari Vihmandi muusikali "Nukitsamees". "Orkester" oli Anu Kurm ja esimest korda kaasati vahvasse ettevõtmisse lasteaialapsedki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles