Tapmisähvardus pärast tõukamist viis kinnimajja

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustratiivne.
Politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Pärnu maakohus otsustas sel nädalal kokkuleppemenetlusega trellide taha saata mehe, kelle aasta algas erakordselt "tegusalt": süüdistuse järgi oli ta sel aastal muu hulgas rünnanud mitut inimest ja ähvardanud tapmisega.

Jaanuaris tungis 1994. aastal sündinud Argo süüdistuse kohaselt Pärnumaal Konsumi kaupluses koos kaaslasega kallale tuttavale. Kui tema kamraad lõi kannatanut korra peaga näkku, siis Argo piirdus rusikahoobiga vastu nägu.

Märtsis leidis öises Pärnus aset taas aset juhtum, kui Argo tõukas kannatanu esmalt pikali, seejärel vastu autot ja lõpuks taas selili, mistõttu kannatanu lõi pea ära. Seega pani Argo korduvalt toime teisele inimese valu tekitava kehalise väärkohtlemise.

Peale selle helistas Argo süüdistuse kohaselt kaaslasega märtsi keskel korduvalt samale isikule, keda ta sel kuul mõnda aega tagasi juba tõuganud oli. Helistamise eesmärk ei olnud aga vabanduse palumine, vaid tapmisähvardus. Kuna Argo oli kannatanu suhtes varem vägivalda kasutanud, oli põhjust ähvarduse teokstegemist karta.

Argo tunnistas end kohtus süüdi ja nõustus kokkuleppemenetlusega. Tema tegude õigusvastasust ja süüd välistavad asjaolud kohtu hinnangul puudusid, kuid karistust kergendavaks asjaoluks osutus süüaluse kahetsus tehtu pärast.

Kohus määras Argole liitkaristusena aasta ja kaks kuud vangistust, millele lisandub eelmise aasta augustis kohtuotsusega määratud ja seni kandmata kolm aastat, kaks kuud ja 27 päeva. Reaalselt peab mees kongis istuma kaks kuud ja ülejäänud karistuse kandma vaid juhul, kui viieaastase katseaja jooksul järgmise kuriteo toime paneb.

Samuti mõisteti kohtualuselt riigikassasse sundraha ja tasu riigi õigusabi eest kokku 900 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles