Lääne prefektuuri abipolitseinikud tulid üleriigilisel jõuproovil teiseks

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne prefektuuri vabatahtlikud Aivar Kaus ja Mikko Kiisa saavutasid üleriigilisel abipolitseinike kutsemeisterlikkuse võistlustel teise koha.
Lääne prefektuuri vabatahtlikud Aivar Kaus ja Mikko Kiisa saavutasid üleriigilisel abipolitseinike kutsemeisterlikkuse võistlustel teise koha. Foto: PPA

Kohalikud abipolitseinikud Aivar Kaus ja Mikko Kiisa saavutasid Pärnumaal korraldatud üleriigilistel abipolitseinike kutsemeisterlikkuse võistlustel teise koha. 

Lauri Luberg ja Kady Kalvet, kes tegutsevad samuti Lääne prefektuuris, olid neljandad.

Eile ja täna Pärnumaal toimunud seitsmendatel üle-eestilistel abipolitseinike kutsemeisterlikkuse võistlustel osalesid meeskonnad kõikidest prefektuuridest. Võistlustules oli kümme ekipaaži.

Riigi parimad abipolitseinikud selgitati välja taktikalises laskmises, auto vigursõidus, situatsiooni ülesandes lahendamises, teadmiste testis, Schengeni kompensatsiooni ülesandes ja kombineeritud sportlikus võistluses.

Kuna võistlusalad asusid maakonna eri piirkondades, kasutati marsruudi läbimiseks patrullautosid, kilomeetreid kogunes pea 200.

Pingelised võistlused võitsid Jaago Männiste ja Illimar Reinbusch Põhja prefektuurist, teise koha saavutasid Aivar Kaus ja Mikko Kiisa Lääne prefektuurist ja kolmanda koha vääriliselt esinesid Märt Tibar ja Agnes Pihlak Põhja prefektuurist.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri sõnutsi on kutsemeistrivõistlused abipolitseinikele kui koolitus, kus nad saavad enda oskusi proovile panna ja neid veel paremaks lihvida. "Oluline on märgata vabatahtlike motivatsiooni ja püüdu muuta elukeskkonda turvalisemaks," sõnas Vaher. "Nad teevad seda vabast tahtest. 100 000 turvalisusse panustatud tundi aastas ei jäta kellelegi ruumi selle rolli tähtsuses kahelda."

Võistluste korraldaja, Lääne prefektuuri teabetöö vanempiiriametnik Tõnis Leinart märkis, et võistluspunktides tuli lahendada ülesandeid, millega abipolitseinikud puutuvad iga päev patrullides või mõnes muus politseitöös kokku. "Nüüdisajal on abipolitseinikud oma oskuste ja teadmistega politseiametnikele väga head partnerid ja mul on hea meel, et kõik osalenud võistkonnad näitasid professionaalset taset," lausus Leinart.

Paremusjärjestus:

1. Põhja 1 (Jaago Männiste ja Illimar Reinbusch),
2. Lääne 2 (Aivar Kaus ja Mikko Kiisa),
3. Põhja 3 (Märt Tibar ja Agnes Pihlak),
4. Lääne 1 (Lauri Luberg ja Kady Kalvet),
5. Põhja 2 (Viktor Ivanov ja Margus Tafenau),
6. Lõuna 1 (Margus Pala ja Gabriel Kisar),
7. Lõuna 3 (Martti Toom ja Joosep Roosaar),
8. Lõuna 2 (Anti Haugas ja Aigar Kalnapenkis)
9. Ida 2 (Aleksei Andronov ja Magnus-Martin Mesi),
10. Ida 1 (Tiit Kivimägi ja Ervin Orgmets).

Vaadake Pärnu Postimehe pildigaleriid võistlustelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles