Pärnu rand saab Kotkalipu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kotkalipp.
Kotkalipp. Foto: Urmas Luik

MTÜ Hoia Eesti Merd andis Pärnule õiguse heisata keskrannas Kotkalipp. Peale Pärnu ranna lehvib sellel aastal Kotkalipp veel Kuressaare rannas ja 17 Eesti sadamas.

2010. aastal algatas MTÜ Hoia Eesti Merd Kotkalipu liikumise, mille tulemusel saavad sadamad, rannakülad, rannad ja ujuvalused esitada taotlusi lipu heiskamiseks. Kotkalipu kasutamise õigus on märk sellest, et lipuomanik suhtub hoolikalt merega seonduvasse, loodusesse ja ümbritsevasse keskkonda.

Kotkalipu heiskab rannaseenel pühapäeval, rahvusvahelisel keskkonnakaitse päeva keskpäeval abilinnapea Romek Kosenkranius.

1993. aastal asutatud MTÜ Hoia Eesti Merd (HEM) on mittetulunduslik organisatsioon, mille eesmärgiks on aidata kaasa Eestit ümbritseva mere, rannikualade, saarte ja siseveekogude loodusliku tasakaalu ja omapära säilimisele ja puhtuse tagamisele. HEMi tegevus on suunatud nii neile, kes omavad ja haldavad väikesadamaid, randu ja väikesaari kui neilegi, kes neid paiku külastavad.

Kotkalipp asendab senist Sinilipu liikumist Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles