Pärnumaal üles võetav koostööfilm sai eurotoetuse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmikaamera
Filmikaamera Foto: Corbis / Scanpix

Euroopa Nõukogu kaastootmisfond Eurimages otsustas toetada ühe võttekohana Pärnumaal Tootsiski üles võetava Eesti-Soome koostööfilmi „Rat King“ tootmist 250 000 euroga.
 

„Rat King“ on thriller arvutimängusõltuvuse küüsi langenud poistest. Filmi võtted toimuvad peamiselt Eestis Tallinna lähistel, üks tähtsamaid võttekohti on Viimsi kool.

Samuti filmitakse Tootsi turbavabrikus ja Hara sadamas.

"Rat King" on Soome režissööri Petri Kotwica ("Black Ice", Berlinale võistlusprogramm, 2008) põhiliselt nooremale publikule mõeldud film. Operaator on Mika Orasmaa ("Rare Exports", "Iron Sky"), kunstnik Jaagup Roomet ("Püha Tõnu kiusamine"), kostüümikunstnik Anu Lensment, grimmikunstnik Tiina Leesik.

Eestlastest mängivad filmi kõrvalosades Kene Vernik, Maarja Jakobson ja Külliki Saldre, võtetel osaleb 200-300 Eesti noort, kes astuvad üles kooli- ja ööklubistseenides.

„Rat Kingi“ eelarve on ligi 1,53 miljonit eurot. Filmi toodavad Allfilm Eestist ja Making Movies Soomest. Produtsendid on Kai Nordberg, Kaarle Aho ja Ivo Felt.

  Võtted algasid 10. mail ja kestavad filmi tegijate teatel 28. juunini.

„Rat King“ peaks jõudma Eesti ja Soome kinoekraanidele jaanuaris.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles