Ümber Eesti jooksja kehva ilma ei pelga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Hannus jõudis laupäeva õhtul Pärnusse.
Sander Hannus jõudis laupäeva õhtul Pärnusse. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeva õhtul jõudis Pärnusse ümber Eesti jooksev Sander Hannus, kes alustas oma retke eelmisel esmaspäeval, 13. juunil Tartust.

Hannus suundus kodulinnast Venemaa piiri äärde ja sealt Lõuna-Eestisse, kust jõudis mööda Läti piiri joostes Pärnumaale Massiarusse. Reedel ja laupäeval lippas mees läbi Pärnumaa ja jõudis laupäeval ühe jutiga Kablist õhtuks mööda Riia maanteed suvepealinna.

Hannusele tuli hull mõte ümber Eesti joosta eelmisel aastal.

„Mõtted 2011. aasta suvel millegi erilise kordasaatmisest said alguse 2010. aasta hilissuvel,“ rääkis Hannus. „Esimene idee oli läbida Tour de LatEsti jalgrattamatka rada joostes. Pisut idee üle järele mõeldes sai selgeks, et üksinda on see küllaltki raskesti teostatav, sest juua-süüa ja riideid on siiski vaja transportida rohkemal määral, kui see joostes on võimalik. Siis tekkis idee läbida retk kahekesi: üks jookseb, teine veab jalgrattal varustust.“

Prooviks läbis mees vennaga eelmisel aastal viiepäevase matka Tartust Tamsalusse ja tagasi. Et võimalikult vähe abilistest sõltuda, otsustas Hannus asutada end lõpuks üksinda jooksudistantsile ümber Eesti.

Hannus märkis laupäeval, et jooks ei lähe enam nii lustiga kui alguses. „Eks mul on juba peaaegu kaks viiendikku distantsist läbitud ka,“ nentis mees. „Seisund on raskemaks muutunud, aga nii hull asi ei ole, et mõtleks pooleli jätmisele. Ikka on plaan lõpuni joosta.“

Kuigi möödunud nädalal kostitas ilmataat Eestit kohati üsna viletsa ilmaga, ei teinud 24aastane jooksja sellest numbrit.

„Ükspäev oli küll hirmus tuul, siis oli raske,“ meenutas Hannus. „Kuid muidu polegi hull olnud, on ikka hakkama saanud.“

Pühapäeval plaanib Hannus joosta Pärnust mööda Haapsalu maanteed Tõstamaale. Tagasi koju Tartusse peaks ümber Eesti jooksja jõudma veidi vähem kui kuu pärast, 24. juulil. Hannuse jooksule saab elada reaalajas kaasa  internetilehel aadressil http://eestijooks.posterous.com.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles