Europark lubab nõuda Pärnult kahjutasu lepingu lõpetamise eest

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Parkimisautomaat.
Parkimisautomaat. Foto: Urmas Luik

Seni Pärnu linnas parkimist korraldanud Europark Eesti OÜ lubab pärast Pärnu linna poolset halduslepingu ühepoolset lõpetamist 1. juulil esitada linnale kahjunõude.

Europark Eesti tegevdirektor Karol Kovanen ütles BNSile, et kahjunõude suurus pole veel selge ja ettevõte ootab ära 1. juuli, kui leping Pärnu linnavalitsusega reaalselt lõpeb. "Kindlasti lisanduvad kahjunõudele ühekordse lõpetamise kulud, ettevõtte tehtud investeeringud, sest ettevõttel jäävad teenimata ka igakuised opereerimiskulud," lisas Kovanen. "Hetkel on leping veel kehtiv ja Europark kavatseb seda vähemalt 1. juulini edasi täita."

Pärnu linnavalitus on seisukohal, et praegu Pärnus parkimist korraldav Europark on garanteeritud parkimistulu nõude tasumata jätmise ja selle tasumisest keeldumisega rikkunud 2008. aasta aprillis sõlmitud lepingut. Juulist hakkab linnas parkimist korraldama linnale kuuluv firma.

Europark linna seisukohaga ei nõustu ja nimetas linna tegevust Europarkiga sõlmitud lepingu täitmise takistamisel ebaseaduslikuks ning linnale majanduslikult kahjulikuks.

Tagasi üles