Ekstreemsportlased ja tantsijad kohtusid tänaval

Barbara Lehtna
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavusel Kuldrulal saab osaleda ka Eesti meistrivõistlustel rula– ja BMX-sõidus.
Tänavusel Kuldrulal saab osaleda ka Eesti meistrivõistlustel rula– ja BMX-sõidus. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Pärnus toimub 8.-14. augustini juba traditsiooniliseks saanud “Kuldrula”, aga kes sinnamaani oodata ei tihanud, said ekstreemsportlasi näha juba eile Munamäe pargis üritusel “Kultuuride kohtumispaik”.

Peale rulatajate, bmx-sõitjate ja teiste trikitajate võis jälgida tänavatantsijaid, kes esitasid stiile, mis on välja kasvanud just getokultuurist.

“Kuldrula 2011” peakorraldaja Hannes Paldroki sõnade järgi juhatas “Kultuuride kohtumispaik” sisse selleaastase “Kuldrula” võistluse, mis on Pärnus juba kultusüritus. ““Kuldrulast” on saanud tänavaspordifestival, kus saab näha tänavakultuuri eri osi,” rääkis Paldrok. Demoüritus, nagu ekstreemsportlased “Kultuuride kohtumispaiga” kohta ütlesid, sidus žanre.

Paldroki ütlust mööda oli Pärnu tantsufestival väga hea võimalus näidata, et näiteks rulasport ei ole ainult spordiala, vaid elustiil. Samuti aitas “Kultuuride kohtumispaik” tänavakultuuri inimestele lähemale tuua.

Võimalus Pärnu noortele

Munamäel oli kohal peaaegu 20 sportlast, kes kaasaelajatele näitasid vaid murdosa sellest, mida nende lubaduse kohaselt augustis festivalil näha saab.

Paldroki sõnutsi on Pärnu “Kuldrula” Eesti tänavaspordimaastikul väga tähtis ettevõtmine ja näha saab tõelist tipptaset. “Kui “Simple Sessionil” ei suuda meie omad väga konkureerida, siis “Kuldrulal”, mis on Eesti kõige suurem võistlus, on võimalik omavahel võistelda,” selgitas Paldrok, miks üritust vaja on.

Oluline on, et festival annab Pärnu noortelegi võimaluse sõpradega kokku saada ja algajatel edasijõudnutelt inspiratsiooni ammutada.

“Kultuuride kohtumispaigalgi ” oli märgatav just noorema publiku huvi, samal ajal oli kohal nii mõnigi vanema põlvkonna esindaja ja nemadki paistsid vaatemängu nautivat.

Oma osa etendusest andsid nii rulatajad kui bmx-rattaga trikitajad, kes näitasid kaelamurdvaid trikke. Needsamad ekstreemsportlased saavad osaleda “Kuldrulal” meistrivõistlustel, mida Eestis korraldatakse esimest korda. “Ühe uuendusena võibki nimetada Eesti meistrivõistlusi nii rulasõidus kui bmx-sõidus, enne pole seda olnud,” seletas Paldrok, mis “Kuldrulal” võrreldes eelmise aastaga teisiti on.

“Kuldrula” muutuste tuules

Teine suurem muutus on see, et festival kestab nädal aega. Selle nädala jooksul võib jälgida võistlusi, osaleda stencil-õpitubades ja koostöös filmifestivaliga näidatakse noortele kunstnike majas filme.

Paldroki jutu järgi on üks huvitavamaid kultuuriprogrammi üritusi 3D tänavakunsti töötuba, mille tulemusena joonistatakse Munamäe rulapargi kõrvale asfaldile pilt, mis ühelt poolt vaadatuna tundub kolmemõõtmelisena. Samuti toimuvad kõrvalprogrammina Eesti meistrivõistlused veelauasõidus, mis on Pärnus uus ala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles