Vändra naised meenutavad Lilli Suburgit

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra naisselts valmistub tähistama Eesti esimese naisteajakirja Linda toimetaja, kirjaniku ja koolijuhataja Lilli Caroline Suburgi 170. sünniaastapäeva. Foto on illustreeriv.
Vändra naisselts valmistub tähistama Eesti esimese naisteajakirja Linda toimetaja, kirjaniku ja koolijuhataja Lilli Caroline Suburgi 170. sünniaastapäeva. Foto on illustreeriv. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Vändra naisselts valmistub tähistama Eesti esimese naisteajakirja Linda toimetaja, kirjaniku ja koolijuhataja Lilli Caroline Suburgi (1841-1923) 170. sünniaastapäeva ning on külla palunud Pärnu naisteühenduste esindajad.

Suburgile pühendatud lõikuskuu esimene pühapäev algab Vändra naisseltsi majas, järgneb kontsert-jumalateenistus kirikus ning meenutushetked tema kalmul.

Suburg sündis 1. augustil 1841 Rõusa mõisas, ta lõpetas Pärnus saksakeelse tütarlastekooli. Perekond suhtles rahvusliku ärkamisaja suurkuju Carl Robert Jakobsoniga, kelle mõju tütrele ilmnes tema rahvusmeelses mõttelaadis ning jutustustes. Jakobsoni soovitusel toimetas Suburg 1878. aastal ajalehte Perno Postimees ning asutas 1887 ja toimetas seitse aastat jutti esimest eestikeelset naisteajakirja Linda, mis kajastas naisküsimusi ja seltsielu.

Vändra naisseltsi (esinaine Juuli Paugus) korraldataval seminaril räägitakse nii Suburgist kui 90. aastapäeva tähistava naisliidu ettevõtmistest.

Vändra naisseltsi lipuplatsil esitavad päevakohase sõnalis-muusikalise etteaste Viljandi naisliidu ja Vändra muusikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles