Kohus kuulutas välja Lepa kaubakeskuse pankroti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmar Lepp.
Elmar Lepp. Foto: Urmas Luik

Harju maakohus kuulutas eile OÜ HHL Rühm ja pankrotis Betoneks Ehitus OÜ avalduse alusel välja Pärnu ärimehe Elmar Lepa firma OÜ Lepa Kaubakeskus pankroti.


Kohus nimetas Lepa Kaubakeskuse pankrotihalduriks Peep Lillemäe, vahendab uudisteagentuur BNS.



Lepa Kaubakeskus võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 29. detsembril. Võlausaldajad saavad esitada nõudeid firma vastu kahe kuu jooksul.



Varasema info kohaselt on pankrotiavalduse esitanud kirjastaja Hans H. Luige firma HHL Rühm nõude suurus Lepa Kaubakeskuse vastu üle kahe miljoni krooni.



Hiljuti liitus pankrotiavaldusega Betoneks Ehitus, kes pidi valmis ehitama Lepa Kaubakeskuse laienduse Pärnus vana turu lähistel. Samas läks Betoneks Ehitus ise hiljuti pankrotti. Betoneksi põhinõude suurus Lepa Kaubakeskuse vastu on 4,5 miljonit krooni.



Valmis ehitamata jäänud Lepa Kaubakeskuse laienduses pidi kaupluse avama Rimi.



Kinnisvarahaldusega tegeleva Lepa Kaubakeskuse müügitulu oli 2007. aastal 8,5 miljonit, firma oli 2,3 miljoni krooniga kahjumis. Aasta varem oli firma müügitulude maht pea sama suur, kuid kasum oli siis kinnisvaramüügist saadud tulu toel ligi kuus miljonit krooni.



2007. aasta aruande järgi plaanis omanik võtta ettevõttest tänavu dividende 1,5 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles