Tervisekonverents toetas pimekurtide tugiliitu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südamele pühendatud tervisekonverentsi avasõnade ütlemise eel Pärnu maavalitsuse saalis peab MTÜ Zonta Pärnu klubi president Merle Tasane (paremal) nõu klubi eelmise presidendi Raja Õnnikuga.
Südamele pühendatud tervisekonverentsi avasõnade ütlemise eel Pärnu maavalitsuse saalis peab MTÜ Zonta Pärnu klubi president Merle Tasane (paremal) nõu klubi eelmise presidendi Raja Õnnikuga. Foto: Silvia Paluoja

Tervisekonverentsil “Tervis algab täna – südamega” osalenud täitsid eile Pärnu maavalitsuse saali viimse istekohani, kuulates teemaettekandeid ja andes oma panuse pimekurtide tugiliidu toetuseks, saades selle eest endale Heleni helkuri.

MTÜ Zonta Pärnu klubi algatatud ja koostöös Pärnu linna- ja maavalitsuse ning tervise arengu instituudiga korraldatud seitsmendat tervisekonverentsi avades rääkis klubi president Merle Tasane sellest, et kõnealuse projektiga juhitakse tähelepanu naise tervisele ja tervislikele eluviisidele. Sest kui naine on terve, on terve ka tema pere.

Esimene projekti “Tervis algab täna” arupidamine toimus 2005. aastal ja keskne teema oli luude hõrenemine, mis enim vaevab aastates naisi. Sellest ajast on zontade eestvedamisel järjepidevalt aset leidnud nii konverentsid kui selgitatud välja Pärnu aasta terviseedendaja. Tänavu pälvis austava nimetuse Pärnu Kesklinna tennisekooli treener Astrid Kasela.

“Loodame, et suudame panna teid mõtlema väga olulistel teemadel, need on toitumise mõju südamele, liikumise tähtsus, suitsetamisega seotud riskid,” mainis Merle Tasane avasõnu öeldes. “Loodame, et suudame panna teid vaatama endasse ja mõistma, kui palju me saame teha ise oma südame heaks.”

Avaettekande “Sagedasemad südameprobleemid ja kuidas nendega koos elada” pidas Tartu ülikooli kliinikumi kardioloog Ingrid Lehtsalu-Paju.

Südamehaiguste psühholoogilistest riskifaktoritest kõneles kliiniline psühholoog Helen Margus, suitsetamisest kui riskist tervisele tervise arengu instituudi ekspert Tiiu Härm. Liikumise ja tervise seoseid selgitas TÜ Pärnu kolledži dotsent Rein Jalak ja toitumise mõjust südamele rääkis toitumisspetsialist Annely Soots.

Tervisekonverents kannab samuti heategevuslikku eesmärki. Heleni helkurite tulu läheb selleks, et kuulmis- ja nägemispuudega lapsed saaksid õppida laulmist ja pillimängu.

“Veel ei ole Eestis koolitatud õpetajaid, kes valdaksid punktkirjas noodiõpetust. Selle toetuse eest koolitatakse õpetajaid ja soetatakse nägemispuudega lastele punktkirjas noote,” rääkis MTÜ Zonta Pärnu Klubi president eneseharimisele pühendatud üritusel osalenutele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles