Puudega inimeste bussipileti topelt hinnatõus läheb muutmisele (1)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühiskaart.
Pärnu ühiskaart. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus toetab Keskerakonna esitatud ettepanekut anda Pärnu linna bussides tasuta sõidu õigus keskmise ja raske puudega pärnumaalastele ning saatis eelnõu septembri alguses koguneva volikogu ette.

Linnavalitsuse teatel eelnõu esitanud volikogu aseesimees, keskerakondlane Hillar Talvik ütles, et muudatus parandaks keskmise ja raske puudega pärnumaalaste olukorda. Talviku hinnangul võivad eelarvetulud seetõttu küll kuni 100 000 euro võrra aastas väheneda, ent selle katab piletitulu suurenemine.

Enne selle aasta 1. juulit võisid keskmise ja raske puudega inimesed Pärnu linnabussides sõiduks osta tavahinnast odavama pileti, juuli alguses said tasuta sõidu õiguse töövõimetuspensionärid ja puuduva töövõimega pärnumaalased.

Osalise töövõimega keskmise ja raske puudega inimeste ainsateks soodustusteks jäid kõigi pärnumaalaste soodustused.

Kui varem kulutasid keskmise ja raske puudega isikud kuukaardi ostmiseks 5,11 eurot, maksab praegu pärnumaalaste kuukaart kümme eurot. Samal ajal võitsid uutest soodustustest puuduva töövõimega pärnumaalased, kes sooduspileti soetamise asemel saavad priilt sõita.

Pärnu linnavolikogu saab soodustusi teha üksnes Pärnu linnabussides. Maakonnabussides kehtivad maanteeameti soodustused ning seal ei saa keskmise ja raske puudega inimesed tasuta sõita.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles