Seik rannavalve argipäevast: soomlased purjutasid ja kippusid end alasti võtma

Kristo Niglas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel suvel hoidis Pärnu plaažil silma peal 11 rannavalvurit.
Sel suvel hoidis Pärnu plaažil silma peal 11 rannavalvurit. Foto: Urmas Luik

Kuumad ilmad tõid rannahooajal Pärnu plaažile hulganisti külastajaid ja tegelda tuli alkoholijoobes inimeste ja kadunud lastega ning randa loomadega tulnuid korrale kutsuda.

Juulis läks Pärnu rannas iga päev mõni laps kaduma. Üks meeldejäävamaid kordi oli G4S Eesti kommunikatsioonijuhi Reimo Raja sõnutsi see, kui rannavalvurid otsisid kuueaastase poisi isa poolteist tundi. “Õnneks oskas poiss isa välimust kirjeldada ja nii leiti ta lõpuks üles. Tagatipuks oli mees veel lapse peale pahane, et ta kaduma läks, kuigi vastutus on alati vanemal,” kõneles Raja. Nõutuks tegi vetelpäästjad see, et vanem ise ei tundud võsukese asukoha vastu huvi.

G4S rannavalvurid pidid külastajatele 173 korral meelde tuletama, et klaastaara koht ei ole supelrannas. Valdavalt rüübati klaaspudelist alkoholi, ehkki vägijoogi tarbimine avalikus kohas on samuti keelatud. Üks värvikamaid seiku oli Pärnu rannavanema Kalli Lombi teatel 31. juulil, kui kuus soome keelt kõnelevat meest ja naine olid kesk- ja naisteranna piiril tugevas alkoholijoobes. “Nad jõid avalikus kohas klaastaarast alkoholi, tahtsid purjuspäi ujuma minna, suitsetasid ja võtsid ennast alasti. Ehk rikkusid enamikku ranna heakorrareegleid,” loetles ta. Seltskond ei allunud algul rannavalvuri korraldusele plaažilt lahkuda, kuid pärast pikemat veenmist otsustas punt ikkagi ära minna.

Tippajal viibis Pärnu rannas 10 500 külastajat. “Õnneks oli rahvarohketelgi suvepäevadel üsna rahulik. Keskmine rannakülastaja on mõistlik ja hooliv inimene,” kinnitas Raja, kelle ütlust mööda on enamik vetelpäästjate tööst ohte ennetada.

Samuti pidid rannavalvurid inimestele meelde tuletama, et randa on keelatud koertega tulla. Kommunikatsioonijuhi sõnade kohaselt on Pärnus lemmikutele eraldi ranna-alad.

Kokku registreeris rannavalve suve jooksul 680 avaliku korra rikkumist. Esmaabi anti 168 korral. Enamasti oli tegemist pisemate lõike- ja torkehaavade ning marrastuste tohterdamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles