Pärnu apteegiettevõtjal lasub ravimipettuse kahtlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettusekahtlusega apteegikett tegutseb Ülejõe tervisemajas.
Pettusekahtlusega apteegikett tegutseb Ülejõe tervisemajas. Foto: Mailiis Ollino

Aastaid Pärnus Ülejõe apteeki pidanud Hiie Päidil ja rohupoe kliendil Madisel tuleb kohtu ees aru anda kelmusesüüdistuses, mille järgi nad tekitasid haigekassale ravimipettusega kolme aasta jooksul üle 35 000 euro kahju.

Lääne ringkonnaprokuratuuri prokuröri Merike Lugna sõnutsi müüs Päit süüdistuse järgi aastatel 2015–2017 apteegi juhatajana Madisele eelkokkuleppe kohaselt 39 korral soodusnimekirja kantud retseptiravimeid neid tegelikult üle andmata.

Pärnu Ülejõe apteegi juhtaja müüs prokuratuuri süüdistuse järgi kliendile 39 korral soodusnimekirja kantud retseptiravimeid, mida ladina kööki tegelikult ei tellitudki.
Pärnu Ülejõe apteegi juhtaja müüs prokuratuuri süüdistuse järgi kliendile 39 korral soodusnimekirja kantud retseptiravimeid, mida ladina kööki tegelikult ei tellitudki. Foto: Ants Liigus

„Retseptid oli mehe palvel välja kirjutanud arst. Kohtueelse uurimise käigus aga leidsime, et selliseid ravimeid apteeki tellitud ei olnud ja ravimeid Madisele üle ei antud. Küll sai apteek esitatud soodusravimiretseptide eest haigekassalt üle  35 000 eurot,“ seletas Lugna.

Täna lepiti Pärnu maakohtus eelistungil kokku, et ravimipettuse arutamine jätkub üldmenetluses novembri lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles