Pärnu linna kunsti aastapreemia pälvis Piret Bergmann

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna kunsti aastapreemia 2011 pälvis Piret Bergmann.
Pärnu linna kunsti aastapreemia 2011 pälvis Piret Bergmann. Foto: Alar Raudoja

Pärnu linna kunsti aastapreemia järjekorranumbriga 20 läks noorele kunstnikule Piret Bergmannile, kelle tööd on tuntud Pusa signatuuri all.

Piret Bergmanni juures hindavad sõbrad ja kolleegid kõige enam tema positiivsust ja rõõmsameelsust, mida kiirgab nii Pusast endast kui tema piltidelt. Aastapreemiat ei anta aga välja vaid särava silma, hea tuju ja rõõmsate värvide eest, vahendasid ERRi teleuudised.

"Teha aasta jooksul kuus isikunäitust üle Eesti ja mitte ainult Eestis, vaid ka osaleda väljapool Eestit grupinäitustel ning siis olla veel valitud suurepärasesse illustraatorite rahvusvahelisse väljaandesse. No ma ei oska öelda, mida rohkem tahta," ütles Pärnu linnagalerii juhataja Alar Raudoja.

Loojale on mõistagi kõik tehtud tööd armsad, olulisimaks nende seas peab ta päris uutest maalidest kokku saanud isikunäitust.

Preemia üleandmine avas ühtlasi linna kunstnike aastanäituse, kus tänavu esineb 30 kunstnikku. Pärnu kunsti aastanäitus sünnib töödest, mida kunstnikud ise linnagaleriile ekspositsiooni kokkupanekuks esitavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles