Kohus ei muutnud Janeli vangistusaega

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

2009. aasta sügisel kaks vaegkuuljast ratturit surnuks sõitnud Janel taotles kohtu kaudu teises kriminaalmenetluses vahi all oldud aja arvestamist talle ränga liiklusõnnetuse põhjustamise eest mõistetud vangistuse hulka, kuid kohtud sellega ei nõustunud.

Vandeadvokaat Andres Simsoni hinnangul on Janeli (27) vangistusaja arvestamises tehtud viga ning jäetud ekslikult arvestamata tema karistusaja hulka viis kuud vahi all viibitud aeg, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kohtud jäid aga seisukohale, et advokaadi nimetatud periood Janeli karistusaja hulka ei kuulu, sest ta viibis vahi all teise kriminaalasjaga seoses.

Advokaat Simson vaidlustas Tallinna ringkonnakohtu määruse Janeli karistusaja arvestamise kohta riigikohtus, kuid seal ei võetud seda täna arutusele.

Traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetus juhtus 2009. aasta 5. septembril kell 17.51 Tallinna-Ikla-Pärnu maantee 135. kilomeetril, kus Janeli Toyota Yaris kaldus vastassuunavööndisse ja sõitis otsa teeveerel sõitnud ratturitele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles