Kultuuriminister külastab Pärnu kultuuri- ja spordiobjekte

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu sõudeklubi sel kuul lammutatud hoonete asemele kerkib tänapäevane sõudebaas.
Pärnu sõudeklubi sel kuul lammutatud hoonete asemele kerkib tänapäevane sõudebaas. Foto: Urmas Luik

Kultuuriminister Indrek Saar väisab homme Pärnus Koidula muuseumi ja Rääma sõudekeskust.

“Koidula muuseumi ja Rääma sõudekeskuse tähendus on vaieldamatult suur kogu Eestile, mitte ainult Pärnule. Sellepärast on oluline, et need oleksid korras,” ütles minister.

Koidula muuseumi püsiekspositsioon on paarkümmend aastat vana, korrastamist vajavad nii hoone kui ka seda ümbritsev aed.

“Papa Jannseni ja Koidulauliku ajalooline kodu- ja töökoht peab olema avatud ja valmis kõiki külastajaid vastu võtma. Selle paiga erakordselt tugev kultuurimälu pakub selleks väga mitmekülgseid võimalusi, mida tuleks maksimaalselt ära kasutada,” ütles Saar.

Kultuuriministeerium on valmis muuseumi investeerima Pärnu linnaga samas mahus, kuid täpne summa veel selgub.

Pärnu sõudeklubis juba alanud tööde käigus rajatakse sisebassein, mis võimaldab trenni teha talvelgi. Samuti on plaanis renoveerida elling ning ehitada paadisillad ja muu vajaminev.

“Sõudmine on Eestis rahvuslik spordiala. Kui hoiame sõudetraditsioone ja loome selle harrastamiseks parimad tingimused, võime tulevikuski loota uusi talente ja häid tulemusi suurvõistlustelt,” lisas Saar.

Riik ja linn toetavad Rääma sõudekeskuse rekonstrueerimist võrdselt, kokku kahe miljoni euroga. Lepingu sõudeklubi uuendamiseks sõlmisid kultuuriministeerium, Pärnu linn ja MTÜ Pärnu Sõudeklubi mullu oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles