Politsei määras viiele veokile sõidukeelu (4)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raskeveok. Foto on illustreeriv.
Raskeveok. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Politsei kehtestas Pärnu-, Lääne-, Rapla- ja Järvamaal reidil, mille käigus keskenduti veokite ja busside tehnilise seisukorra kontrollimisele, viiele veokile sõidukeelu ja saatis iga kümnenda veoki erakorralisele ülevaatusele.

Politsei kontrollis 215 veoautot, 29 ühissõidukit ja pea 100 sõiduautot. Peamised rikkumised olid juhtide töö- ja puhkeajanõuete eiramine, sõidukite ülekaal, tehnoseisund ja sõidumeerikuga manipuleerimine.

Kontrollitud veoautodest 146 oli Eestis registreeritud, 69 aga Euroopa Liidus või kolmandas riigis. Kokku alustati 71 juhi asjus menetlust. 21 veoautol oli teekasutustasu maksmata ja need kõik olid Eesti veoautod. Erakorralisele ülevaatusele suunati 25 ja sõidukeeld kehtestati viiele veoautole. Töö- ja puhkeaega rikkus 49 juhti ning 18 veoauto mass ületas lubatu piiri.

Liiklusjärelevalvekeskuse liiklusgrupi välijuhi Hanno Viibuse sõnutsi tehakse mitme prefektuuri politseinikke koondavaid operatsioone pea iga kuu.

“Sõidumeerikuga manipuleerimist avastame igal reidil, kuid nüüd viimane kord oli see eriti tuntav: avastasime seitsmel veoautol manipulatsiooniseadmed. Kõik need sõidukid olid registreeritud välismaal, peamiselt Poolas ja Leedus. Saime targemaks, kuidas juhid üritavad varjata aja lõhki sõitmist ja nõuete rikkumist,” ütles Viibus.

Peale kommertssõidukite kontrolliti sõiduautosid ning tabati kümme kiiruseületajat ja üks juhtimisõiguseta roolikeeraja, samuti oli viiel sõiduautol peal liiga suur koorem. Tabati ka kolm alkoholi tarvitanud jalgratturit.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles