Pärnumaal lisandus teine kollatõppe haigestunu

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud nädalal lisandus Eestis 11 A-viirushepatiidi ehk rahvakeeli kollatõve haigusjuhtu, nendest üks Pärnumaal.

Kokku on tänavu registreeritud nüüd 124 kollatõvejuhtu, neist kõige enam Viljandimaal (94), kust haigestumiste laine algas.

Tallinnas on kirja pandud 15, Raplamaal kuus, Harjumaal neli, Lääne-Virumaal ja Pärnumaal kaks haigusjuhtumit ja Tartumaal on kollatõppe haigestunuid üks. Enamik neistki juhtudest on nii või teisiti seotud Viljandimaaga, vaid mõni inimene sai nakkuse välisreisilt.

A-hepatiit on pika peiteperioodiga ja nakkust levitavad needki, kel veel haigussümptomeid pole. Väga paljud inimesed põevad haiguse läbi kas väheste sümptomitega või täitsa nendeta, aga nakkust levitavad samal ajal ikka.

Kollatõbi on mustade käte haigus, kuna viirus levib enamasti fekaal-oraalsel teel. Haigusest annavad märku väsimus, palavik, oksendamine, nahk võib muutuda kollakaks ja sügelevaks, uriin tumedaks ja väljaheide heledaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles