Kilingi-Nõmme Sauga poe juurde rajatakse parkla

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmmes on Sauga poe välisilme renoveerimise ­järel ilus ja stiilne.
Kilingi-Nõmmes on Sauga poe välisilme renoveerimise ­järel ilus ja stiilne. Foto: Urmas Luik

Kilingi-Nõmme majandusühistu Sauga kauplus on renoveerimise järel varasema väljanägemise minetanud: hoonel on uus katus ja heledad seinad, aknaid ilmestab ­Saarde kihelkonna rahvariide­triibustik. Valmib parkla, et ostjatel oleks veel mugavam Kilingi-Nõmme – Tali teeristis poodi külastada.

Kilingi-Nõmme majandusühistu juhatuse liige Janek Ilves rääkis, et poe renoveerimise lõplik hind selgub, kui tööd on lõpetatud, ja investeeringu tegi ühistu. Majas tehti iluravi, müügipind ei suurenenud.

“Sauga kauplus on nagu mugavuspood, mille ukse juurde inimesed autoga sõidavad, teevad kiiresti ostud ja jätkavad teed,” märkis Ilves.

Kuna Tori vallas Sauga alevikuski asub Sauga Konsum, saavad Saarde vallas Kilingi-Nõmme samanimeline pood ja majandusühistu kontor tihti kõnesid, mis kinnitavad: kaks Sauga poodi on helistajal segamini läinud.

Sauga nimi on seotud poeomaniku Salme Saugaga, kellest kui kangest naisest ­kirjutas Postimees 20. oktoobril 1934 uudise “Kihlavedaja kaotas naela kulda”, milles on pikalt seletatud, mismoodi 37aastane Salme naiste au kaitses ja kuidas talle mõisteti välja nael kulda ehk siis tollases vääringus 1154 krooni. Kihlveo kaotas talle Saarde majandusühisuse kassapidaja Hans Tomson.

Seda lugu räägivad linna minevikku tundvad kilinginõmmelased ja seepärast on Sauga poe nimi püsinud läbi aegade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles