Statistika: mida kümme aastat on muutnud?

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Täna koguneb muuseumi konverentsisaali sadakond inimest – omavalitsusjuhid, arendustöötajad, ettevõtjad, vabasektori esindajad, haridus- ja kultuuriinimesed, ametnikud, asutuste juhid, et Pärnumaa arengufoorumil arutleda teemal “Kas lootusrikas tulevik või parem eilne?”.

Üheskoos vaadatakse, mida on Pärnumaal saavutatud, kus on oldud eestvedajad ja mis suunas kulgeb areng. Käsitletakse nelja teemat: haridus, tööturg, turism ja vaimsus. Päeva võtab kokku poliitdebatt “Pärnumaa – mis maa see on?”, millest 14.50–15.40 teeb Pärnu Postimees veebis otseülekande. Arengufoorum on esimene suurem avalik mõtterünnak pärast läinudaastast haldusreformi.

Pärnu Postimees pani statistikaameti abiga kokku väikese andmevaliku Pärnumaa viimase kümmekonna aasta arengusuundade kohta. Nagu kogu Eestis on maakonna elanike arv vähenenud. Kui aastal 2007 elas Pärnumaal 88 120 inimest, siis mullu veidi üle 82 500.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles