Vatla mõisas kajastuvad jõulud šokolaadipaberitel

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vatla mõisas saab peagi uudistada jõuluteemalisi šokolaadipabereid Ulvi Põhako kogust.
Vatla mõisas saab peagi uudistada jõuluteemalisi šokolaadipabereid Ulvi Põhako kogust. Foto: Urmas Luik

Vatla külaselts valmistub jõuludeks ja peab 1. detsembril mõisahäärberis kohvikut koos kohalike toodete laadaga ning külastajad saavad uudistada jõuluteemalisi šokolaadipabereid Ulvi Põhako kogust.

“Hästi palju on äratundmisrõõmu, et jah, selliste paberi­tega šokolaade ma veel mäletan,” rääkis Vatla raamatu­koguhoidja Triin Vare, kes sätib koos Lihula kolleegi Põhakoga peagi paarsada šokolaadipaberit vaatamiseks välja.

Põhako ütles, et esimesed jõuluteemalised šokolaadi­paberid meilt ja mujalt pärinevad 1991. aastast. Peale nende toob ta huvilistele sirvida 100 aasta juubelit tähistanud Läti, Leedu, Soome ja Poola šokolaadipaberite kaustad, mis on koostatud riikide järgi.

Pärnumaa teises otsas Lääneranna vallas toimuvale kohalike korraldatud üritusele annab muusikalise panuse 17 aastat tegutsenud Selja lauluseltsing Tori vallast.

Von Maydelli suguvõsale kuulunud Vatla mõisa häärberisse on kooli sulgemise järel jäänud raamatukogu ning keraamikaringi ja külaseltsi tuba. Enne halduspiiride muutmist plaanis varasem Hanila vald sisustada kahekorruselisse hoonesse vallamuuseumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles