Inspiratsioonipäeva publikut lõõgastab koomik

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa vabaühenduste inspiratsiooni- ja tänupäeval ütleb ava­sõnad ütleb sihtasutuse Pärnumaa Arenduskeskus (SAPA) juhataja Indrek Klaassen.
Pärnumaa vabaühenduste inspiratsiooni- ja tänupäeval ütleb ava­sõnad ütleb sihtasutuse Pärnumaa Arenduskeskus (SAPA) juhataja Indrek Klaassen. Foto: Urmas Luik

Eesti kodakondsuse kehtes­tamise 100. aastapäeva tähistatakse kogu riigis ühisnäda­laga, mis Pärnus tipneb ülehomme vabaühenduste inspiratsiooni- ja tänupäevaga, millel selguvad tänavused kodanikkonna toetajad, valdkonnas silmapaistvad tegijad ja aasta terviseedendaja.

Pärnumaa vabaühenduste inspiratsiooni- ja tänupäev “100aastase kodanikuühis­konna tervis ehk Kuidas jõuda 200ni” algab 30. novembril täpselt keskpäeval, mil ava­sõnad ütleb sihtasutuse Pärnumaa Arenduskeskus (SAPA) juhataja Indrek Klaassen.

Ettekannete temaatika on köitev, kuid kuulajaid ergutab Tallinna tehnikaülikooli õigusinstituudi lektor, Comedy Estonia trupi näitleja Aleksandr Popov, kes tõestab naeru kasulikkust tervisele.

Tartu ülikooli Pärnu kolledži lektor Valter Parve arutleb, kas varem oli parem. Rahva­tervise spetsialist Merle Einola küsib, kas pärnumaalane on naabrist tervem, ja psühhoterapeut Kristjan Puusild avab tervisevõtmed ühiskonnale järgmiseks 100 aastaks.

Pärast lõunapausi annab SAPA nimel vabakonna tunnustused üle riigikogu liige, Pärnu linnavolikogu esimees Andres Metsoja. Tunnustatavad jagunevad: aasta vabatahtlik, vabakonna silmapaistvaim tegu, aasta vabaühendus ja toetavaim organisatsioon. Kätt surutakse nii Pärnumaa kui Pärnu linna aasta terviseedendajal.

Suurüritus lõpeb üllatusega, millisega, selgub kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles