Auto viidi politseiparklast mängleva kergusega (5)

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asitõendi äraviimine politseiparklast on erandlik, vähemalt juhtunuga tegelevale prokurörile varasemast sarnaseid juhtumeid ei meenu.
Asitõendi äraviimine politseiparklast on erandlik, vähemalt juhtunuga tegelevale prokurörile varasemast sarnaseid juhtumeid ei meenu. Foto: Urmas Luik

Varahommikul saabub Pärnu politseiparkla värava juurde tume kogu, kellel kapuuts peas silmini. Hõlpsasti tõstab ta metallist moodulaia osa eest ja sammub alale.

Turvakaamera salvestiselt on näha, kuidas õige pea väljub Lääne prefektuuri konfiskeeritud sõidukite parklast Audi A6 Avant. Siis pöörab sõiduk juba A. H. Tammsaare puiesteelt Riia maanteele ja kaob kaamera vaateväljast Ikla suunas.

Tegemist polnud pelgalt auto­vargusega. See Audi oli kriminaalmenetluse asitõend.

Viis päeva varem, mullu 5. juunil oli politsei nabinud Haap­salus varguse katsel kinni lõunanaaber Oskarsi ja tema kaasosalise. Samu mehi seostati mootorrataste, ATV ja puulõhkumismasina vargustes Pärnumaal. Mehed võeti vahi alla. Asitõendina konfiskeeris politsei kahtlustatav Oskarsi emale kuuluva sõiduki.

Niisiis polnud Audi kadumine parklast, mis nähtavasti enamiku kodanike meelest on ülimalt kaitstud, pelgalt ninanips seal­sele turvalisusele. Seda autot oli väga vaja, kuna uurijad polnud jõudnud võtta (näiteks rehvimustri) proove ega koguda tõendeid, mis olid väidetavalt siinsete inimeste kodusid rüüstanud lõunanaabrite vastu kohtusse minekuks hädavajalikud.

Lääne ringkonnaprokura­tuuri eriasjade prokurör Kaido Tuulemäe nentis, et tema ei teagi varasemast sarnast asitõendi ärandamist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles