Pärnu ja Sindi jõulukuuskedel süttivad tuled

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel pühapäeval, 27. novembril, kui tähistatakse esimest adventi, süüdatakse tuled nii Pärnu keskväljakul kui Rüütli platsil asuvatel jõulukuuskedel, samuti Sindi gümnaasiumi õuel oleval jõulupuul.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Maria Murakas-Ollo teatel leiavad pühapäeval sarnaselt möödunud aastaga esimese advendi sündmused aset Rüütli platsil.

Kell 14.30 saab Eliisabeti kirikus kuulata kaunimaid jõululaule. Tund hiljem alustab advendituli teekonda Eliisabeti kirikust Rüütli platsile.

Kell 16 oodatakse linnaelanikke Rüütli platsile, kus kogunevad jõulutaadid, jõulumemmed ja igas mõõdus päkapikud.

Jõulumuusikat mängib puhkpilliorkester Saxon, jõuluglögi ja vahvleid pakuvad Lions klubi Koidula liikmed. Esineb vokaalansambel Greip. Samal ajal süttivad tuled ka linna jõulupuudel.

Pärnu Eliisabeti koguduse õpetaja Enn Auksmann pöördub linnarahva poole ja süütab esimese küünla.

Linnapea Toomas Kivimägi annab edasi head soovid advendiajaks. Süttivad tuled jõulukuusel ja iga soovija saab advendiküünlast tule ka koju kaasa viia.

“Esimese advendi värv on valge, süüdatakse valge küünal, mis tähendab tänulikkust, rõõmu ja pidu,” märkis Murakas-Ollo.

Sindi linnavalitsuse teabespetsialisti Viktor Kaarneeme teatel tähistatakse Sindi gümnaasiumi õuel esimest adventi pühapäeval kell 17.30.

Jõulutule süütab ja jõulurahu kuulutab välja EELK Sindi koguduse õpetaja Tõnu Taremaa.

Advenditule süütamise tseremoonial võtavad sõna Sindi linnajuhid ja üles astuvad Sindi gümnaasiumi õpilased.

Halva ilma korral toimub advendiküünla süütamine Sindi gümnaasiumi aulas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles