Pühapäeval algab advendiaeg

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Reinik kohendab värvirõõmsaid dekoratsioone Suveniiri kaupluse aknal.
Ene Reinik kohendab värvirõõmsaid dekoratsioone Suveniiri kaupluse aknal. Foto: Ants Liigus

Sel pühapäeval süüdatakse Pärnus advendituled, olgugi ilm alles novembrikuiselt vesine ja hall ning jõuluaja algus ei paista linnapildis silma.

Paljud poodnikud pole jõudnud veel kaupluste vaateaknaid jõululiseks muuta, eile Rüütli tänaval jalutades võis märgata vaid mõnd äri, mille aknad advendiajale vihjasid.

Väljapeetud kaunistused hakkasid silma Ivo Nikkolo ja Baltmani kaupluse vaateakendel, hõbedased kitsed seisavad mannekeenide vahel Vila aknal. Vila kujunduse on välja mõelnud Taanis asuv emafirma.

Positiivselt paistab silma Ringi tänaval kauplus Suveniir, mille akendel võib imetleda toredaid rohelisi kuuski , punaseid kuuseehteid, sulgi, linde, küünlaid ja südameid.

Kujunduse autor Kristi Kõresaar ütles, et spetsiaalselt vitriinide kujundamist õppinud ta pole.

Küll töötas ta Ameerikas rahvusvahelist äri õppides kaubandusvallas, kus töötajatele organiseeriti mitmesuguseid koolitusi klientide tähelepanu köitmise teemal.

“Ameerikas pööratakse suurt tähelepanu sellele, kuidas vaateakende kujundusega inimeses huvi tekitada ja meelitada teda kauplusesse sisse astuma,” rääkis Kõresaar oma kogemusest. “Aken on poe visiitkaart ja meeleolu looja, aknal kujutatud teema peaks jätkuma kaupluses sees.”

Nii jätkubki Suveniiri jõulumaa poeruumides, kus teisel korrusel on neljale kuusele ja riiulitele paigutatud terve galerii jõuluehteid, kingitusi ja aksessuaare.

“Sel aastal on jõuluteemad seotud nostalgiaga, sellepärast kasutasin vaateaknal kuusemetsa motiive,” kommenteeris Kõresaar ja soovitas kappidest välja otsida vanad klaasist kuuseehted, mis väga hästi kinkimisekski sobivad.

Kaupluse müüja Ene Reiniku jutu järgi võib sel hooajal julgelt koos kombineerida mitmeid jõuluvärve: roheline ja punane, kuldne ja punane, valge, hõbedane jne.

Eriti suure huviga uudistavat poe kliendid klaasist päkapikke, ingleid, linde ja teisi ehteid, mis näevad välja täpselt sellised, nagu aastaid tagasi jõulukuuskedele riputati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles