Raba ujula jääb sel aastal suletuks

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raba ujula.
Raba ujula. Foto: Ants Liigus

Pärnu Raba ujulat vähemasti sel aastal ei avata, sest ettevõtete huvi ujula kasutamise vastu jäi oodatuga võrreldes tagasihoidlikuks.

Pärnu Postimees avaldas 16. novembril üleskutse, et Raba ujula taasavamisest huvitatud inimesed ja ettevõtted endast ujumisklubi Raba juhatuse liikmele Allan Vainikkile teada annaksid.

Vainikki arvestuste kohaselt tasunuks kevadel suletud ujula 1. detsembril avada, kui vähemalt 180 inimest oleksid nõus 40eurose kümne korra pileti ostma. See katnuks novembri ülessoojendamise päevade ja detsembri küttekulu.

Üleskutsele reageeris 32 inimest, kes broneerisid 56 abonementi. Ettevõtetest olid valmis ligi 40 pääset ostma Pärnu Vesi, Viisnurk, Ruukki ja Cramo. Aerutamisklubi Kajak ja Elioni spordiklubi olid valmis kasutama 15, ujumisklubi Raba 25 abonementi.

Kokku teeb see 136 loodetud 180 asemel. Vainikki hinnangul ei piisa sellest ujula avamiseks ja vähemalt sel aastal jääb ujula suletuks.

Vainikk rääkis, et eelkõige oli tagasihoidlik ettevõtete huvi, kellelt loodeti suuremat ujumissoovi. Eraisikute huvi üle Vainikk ei kurtnud.

“Praegu on eelarvete tegemise aeg. Ettevõtted, kes pole oma töötajatele sportimiseks raha planeerinud, saaksid seda veel teha. Samuti saaks Pärnu linn toetussummat suurendada,” jättis Vainikk tulevikuks ukse lahti.

Ujula viimased päevad saabuvad siis, kui bassein tuleb külmakraadide tõttu veest tühjaks lasta ja basseini seinu katvad plaadid maha võivad langeda. Pärast seda jääb Pärnus ainsaks ujulaks Koidula gümnaasiumi ujula, millele lisanduvad spaade väiksemad basseinid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles