Ühistöökoda aitab ideid ellu viia

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte ettevõtlikkuse eest hoolitsevasse meeskonda kuuluvad Keimo Mitt, Andres Lainela, ­Martin Kroot, Americo ­Kaevand ja Sabrina ­Valtenberg.
Noorte ettevõtlikkuse eest hoolitsevasse meeskonda kuuluvad Keimo Mitt, Andres Lainela, ­Martin Kroot, Americo ­Kaevand ja Sabrina ­Valtenberg. Foto: Mailiis Ollino

Eelmisel aastal osales “Ettevõtliku pärnaka” konkursil teiste seas Ame­rico Kaevand ideega luua linna ühistöökoda MakerLab. Kolm kuud tagasi saadigi ruumid, alustati ehitustöödega ja koht avab uksed tuleva aasta algul.

MakerLab Pärnu MTÜ meeskond on nüüdseks kasvanud. Nad soovivad pakkuda kohalikele inimestele koostegemise ja -õppimise kohta ja võimalust ideed teostada, kui omal puuduvad vahendid, ruum või abiline. “Me tunnustame ja aitame arendada Eesti käsitööd ja tahame toetada Pärnu linna noorte ettevõtlust,” tutvustas Kaevand asutuse olemust.

Avalikud töökojad on veel nii Tartus kui Tallinnas. Tartus avati SPARK MakerLab tunamullu. Selle juhatuse liikme ja asutaja Tarmo Metspalu sõnutsi aitas neid ruumidega üks ettevõtja. Tartu linn on samuti omajagu abistanud. Hästi palju käib SPARKis noori. Mitu üritust on mõeldud just neile, et oleks järelkasvu, kes oskab midagi oma kätega teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles