Pärnumaa firmad pälvisid ettevõtliku vaimu konkursil tunnustuse

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi parima naisettevõtja tiitli pälvis Audru vallas tegutsev OÜ Edelstein.
Konkursi parima naisettevõtja tiitli pälvis Audru vallas tegutsev OÜ Edelstein. Foto: Ants Liigus

Eesti väikeste ja keskmiste ettevõtjate esindusorganisatsioon (EVEA) kuulutas konkursil „Eesti ettevõtlik vaim” aasta pereettevõtte tiitli võitjaks Tori vallas mulda tootva osaühingu Matogard.

Aastast 1994 tegutsenud OÜ Matogard toodab taime- ja lillemulda. Tööl on kuus pereliiget, aga kaasatud on nooremadki – lapselastest vanavanemateni – ehk rakendatud on neli põlvkonda.

OÜ Matogard toodab taime- ja lillemulda Tori vallas Randiväljal.
OÜ Matogard toodab taime- ja lillemulda Tori vallas Randiväljal. Foto: Urmas Luik

Konkursi parima naisettevõtja tiitli pälvis OÜ Edelstein Audru vallast, firma juhatuse esimees on Merle Laidro.

Edelstein on kivitasapindu tootnud 2004. aastast. Need valmivad peamiselt graniidist, marmorist ja paekivist.

Edelstein oli nominent aasta pereettevõtte kategooriaski.

Konkursi parima naisettevõtja tiitli pälvis Audru vallas tegutsev OÜ Edelstein, mille juhatuse esimees on Merle Laidro.
Konkursi parima naisettevõtja tiitli pälvis Audru vallas tegutsev OÜ Edelstein, mille juhatuse esimees on Merle Laidro. Foto: Ants Liigus

Parima naisettevõtja tiitlile olid nomineeeritud veel Häädemeestel tegutsev pagar Elve Vahenõmm ja Pärnu sisekujunduse ja mööbli projekteerimise OÜ Sirvos.

Aasta maaettevõtja kategoorias valiti nominentide sekka piimakarjakasvataja OÜ Vändra ja Lääneranna valla metalltoodete valmistaja AS K.Met.

Kohaliku elu ja väikeettevõtjate vahelise koostöö edendamist märkiva koostöö veduri auhinna nominentide hulka pääses Pärnumaa arenduskeskus.

“Meil oli väga raske valikut teha, sest enamik kandidaate olid tugevad või väga tugevad ning esindasid väga erinevaid valdkondi: põllumajandusest muusikatööstuseni. Peale majandusnäitajate hindasime ettevõtjate ühiskondlikku aktiivsust ja sotsiaalset vastutust. Tegelikult vääriksid nad kõik auhinda ja soovin õnnitleda kõiki osalejaid nende saavutuste puhul!” kommenteeris EVEA president Heiki Rits konkursi tulemusi.

Üle 99 protsendi Eesti ettevõtetest on väikesed ja keskmised. Seega sõltub Ritsi sõnutsi sellest, kuidas läheb neil, suuresti see, kuidas edeneb meie riigi majandus.

Žüriisse kuulusid peale EVEA esindajate Eesti konsultantide assotsiatsiooni, maakondlike arenduskeskuste ja maaeluvõrgustiku esindajad.

Konkursile laekus 39 kandideerimise avaldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles