Nädalavahetus tuleb krõbedate külmakraadidega

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Pärnumaa valla talvine loodus pakasega.
Põhja-Pärnumaa valla talvine loodus pakasega. Foto: Urmas Luik

Riigi ilmateenistuse andmetel on nädalavahetusel oodata krõbedaid külmakraade. Pühapäeva ööl langeb temperatuur alla 15 miinuskraadi.

Reede öösel on oodata pilves ilma. Puhub lõunakaare tuul 4–8 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on Pärnu maakonnas –6 kraadi.

Päeval tuleb pilves selginemistega ilm. Temperatuur on –4 kraadi ja puhub lõunakaare tuul 4–8, puhanguti 11 meetrit sekundis. 

Laupäeva öösel on oodata nõrga lumesajuga ilma. Puhub kagu- ja idatuul 3–9 meetrit sekundis.

Päeval tuleb pilves selginemistega ilm. Külmakraade on 9–11 ja puhub idakaare tuul 3–8 meetrit sekundis.

Külmim öö on pühapäeval. Pärnumaal on oodata 14–16kraadist külma. Puhub valdavalt idakaare tuul 3–8 meetrit sekundis.

Päevalgi on oodata temperatuurilangust 12–14 miinuskraadini. Ilm on pilves ja puhub muutliku suunaga tuul 1–7 meetrit sekundis.

Järgmise nädala alguses langeb temperatuur Eestis veel. Öine ilm on esmaspäeval pilves selgimistega ja suurema sajuta. Tuul pöördub itta ja kagusse ning puhub 2–8, saartel hommikuks iiliti kuni 14 meetrit sekundis. Külma on 15–20, kohati 25 külmakraadi, rannikul 7–13 kraadi. Päeval on pilves selgimistega suure sajuta ilm. Mitmel pool esineb pinnatuisku. Kagu- ja idatuul tugevneb 5–12, saartel ja rannikul puhanguti 15 meetrit sekundis. Temperatuur on –12 kuni –17, rannikul –6 kuni –11 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles