Ekspert ennustab logelemise sektori kasvu (4)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB panga privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel.
SEB panga privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Netflix kulutab aastas keskmiselt kuus miljardit USA dollarit (võrreldav poolega Eesti riigieelarvest) sisu tootmiseks. Globaalne mängusektori käive moodustab sadu miljoneid dollareid. Igal aastal lähevad miljardid käiku selleks, et inimestel oleks mõnusam oma aega viita.

SEB panga privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel ütleb, et need faktid tähendavad aja surnuks löömise sektori üha atraktiivsemaks muutumist investoritele. “Tingimusel, et lähiajal ei juhtu globaalset katastroofi ega tule sajandi suurim majanduskriis, tundub, et oma raha meelelahutussektorisse investeerida on üks targemaid samme, mida teha. Ärge piirake fantaasiat. Sobida võib kõik, mis on vaba aja veetmisega seotud: kaameratootjast GoPro molekulaarköögini,” avaldas Koppel panga investeerimisminutiteks kirjutatud mõtteavalduses.

Eksperdi tähelepanekute järgi on maailma trende märgata Eestiski. Näiteks kasvasid kahel eelmisel aastal järjest kaasmaalaste krediitkaartidelt hasartmängudele tehtud kulutused kolmandiku võrra. Ka alkoholikulud on kasvanud. “Igaühel on oma meelelahutus ... Heale investorile on see aga tugev trend, mis minu hinnangul veel niipea ei vaibu, kuna on näha, et selles ühiskonnas ei taha keegi täiskasvanuks saada,” lõpetas Koppel.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles