Satelliidifoto: tuul on jää Pärnu lahelt minema pühkinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pluss- ja miinuskraadid vaheldumisi heitlike tuultega on Pärnu lahe jääst praktiliselt tühjaks teinud. 
Pluss- ja miinuskraadid vaheldumisi heitlike tuultega on Pärnu lahe jääst praktiliselt tühjaks teinud. Foto: Maria Gonjak

Pluss- ja miinuskraadid vaheldumisi heitlike tuultega on Pärnu lahe jääst peaaegu tühjaks teinud.

Ehkki Pärnu rannast Reiu rannani on kalda ääres veel kinnisjääd, on seegi lagunemisohtlik ning muutlike ilma- ja tuuleolude tõttu ettearvamatu.

Seetõttu palub Lääne prefektuur kalastajatel jääle minekust hoiduda.

Pärnu Sadama sadamakapteni Viktor Palmeti sõnutsi triivib jää lahel tuulte tõttu ja laevaliiklusele on olud küllaltki rasked.

“Selle ajani, et veeteede amet muudaks laevade jääklassi nõuet, läheb tõenäoliselt veel paar nädalat,” arvas Palmet, lisades, et Pärnu sadamast on juba uuritud, millal jääklassita laevad võiksid saada suvepealinna väisata.

Palmet tuletas kaluritele meelde, et need oma püüniseid laevateele liiga lähedale üles ei paneks. “Laevad võivad triiviva jää vahel veidi manööverdada ega pruugi sõita täpselt kaardile kantud laevateel,” seletas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles