Sisukord
Uudised
Postimees

Sauga noortekeskuses tehti tutvust Venezuela köögiga

2 min lugemist
Sauga noortekeskuses toimus Venetsueela rahvusköögi teemaline töötuba. FOTO: Karoliine Aus

Üleeile pärastlõunal täitis Sauga noortekeskuse laste sõnutsi mõnus friikartulite lõhna meenutav hõng. Nimelt tulid noortele külla kaks venezuelalast, kes tutvustasid neile oma koduriiki ja valmistasid koos noortega Venezuelale omaseid hõrke küpsetisi.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Nad kolisid Eestisse eelmisel aastal ja nüüd mõlgutavaid mõtteid toiduärist. “Praegu on neil hea võimalus oma rahvusköögi maitseid eestlaste peal katsetada,” naeris Johannes Mihkelsoni keskuse projektijuht Mirjam Matiisen. Lapsed said ise voolida maisijahust valmistatud taignast empanada'sid (kanalihapirukad, toim) ja mandoca'sid (maisijahurõngad, toim), mis seejärel pannitäies õlis frititi.

“Aitame luua keskkonda, kus pagulased, uussisserändajad ja siin elavad inimesed omavahel paremini tuttavaks saavad,” tutvustas Matiisen üle-eestilist projekti “Saame tuttavaks”. Selle raames toimus igas maakonnas kolm üritust, kohtumine Sauga noortekeskuses oli poolteist aastat kestnud projekti eelviimane üritus.

22.03.2019 26.03.2019
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto