Muutused linnapildis: vaadake 3D-piltidelt, milline näeb Mai rajoon tulevikus välja!

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai 105 kinnistule kerkib kümnekorruseline 41 korteriga elamu.
Mai 105 kinnistule kerkib kümnekorruseline 41 korteriga elamu. Foto: Fund Ehitus

Pärnus Mai rajooni kerkivad poolteise aasta jooksul lasteaed ja ujula, kümnekorruseline tornmaja ja viiekorruseline korterelamu.

Raja tänavale ehitatakse päikest meenutav lasteaiahoone, kuhu tuleb kaheksa aia- ja kaks sõimerühma. Ujulas on laste-, eel- ja põhibassein. Põhibassein on 25 meetrit pikk ja kaheksa rajaga.

Lasteaeda ja ujulat ehitab Nordlin Ehitus ning tööde maksumus on 10,6 miljonit eurot.

Lasteaia kõrvale kerkib kümnekorruseline 41 korteriga elamu, mida rajab Fund Ehitus.

Fund Ehituse müügijuhti Marje Soosaare sõnutsi pole järgmisel aastal valmiva elamu korterite müük veel aktiivselt alanud, kuid seni on seal broneeritud kaheksa korterit.

“Müük läheb Pärnu-päraselt,” arvas Soosaar. “Kampaaniat me teinud ei ole. Ilmselt on huvi tulnud sellest, et möödasõitjad näevad ehitustegevust.”

Kui suureks huvi valmivate korterite vastu kujuneb, ei osanud Soosaar prognoosida. “Kinnisvaraturul toimuvale on viimasel ajal mõju avaldanud pankade kohta tulnud uudised,” kommenteeris ta. “Laenude saada on keerulisem. Kui varem andis pangad laenutaotlusele vastuse paari nädalaga, siis nüüd tehakse laenutaotleja kohta väga põhjalikke taustauuringuid ja otsuseni läheb paar kuud.”

Mai ja Tammsaare tänava nurgale kerkivas viiekorruselises 33 korteriga Kooli 63 elamus, mida arendab LVM Kinnisvara, läheb korterite müük ootuspäraselt.

LVM Kinnivara juhatuse liikme Ingmar Saksingu jutu järgi on aasta pärast valmivas majas müüdud 12 korterit.

“Mai rajoonis ei ole hinnavahe niisama suure uue ja vana korteri vahel suur ja korteriostjad kipuvad eelistama uuemat ja tänapäevasemat,” seletas Saksing. “Kui korter vanas majas maksab 60 000 eurot ja uues 69 000 eurot, siis valib ostja tavaliselt kallima ja maksab igakuist laenumakset paarkümmend eurot rohkem.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles