Ajakirjanikud otse-eetris: osavallakogude otstarbekus ja lagunevad teed

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevad. Paljudele teedele on kehtestatud koormuspiirangud ning kevadele omaselt on kruuskattega teed muutunud kohati raskesti läbitavaks.
Kevad. Paljudele teedele on kehtestatud koormuspiirangud ning kevadele omaselt on kruuskattega teed muutunud kohati raskesti läbitavaks. Foto: Arvo Meeks

Tre raadio ja Pärnu Postimehe igareedeses ühissaates “Aktuaalne Pärnumaal” võtsid ajakirjanikud Regina Jaakson, Silvia Paluoja ja Tõnu Kann jutuks osavallakogud, nende toimimise ja otstarbekuse, toetudes valitsuse tellitud uurimusele “Aasta pärast reformi”.

Uuringust selgus, et osavallakogud ei sobitu valutult Eesti ühetasandilisse omavalitsussüsteemi, mis ei luba anda neile otsustamisõigust.

Seepärast oleks võib-olla õigem ellu kutsuda piirkondlikud rahvaalgatused mittetulundusühingutena, mis tugevate survegruppidena suudaksid ehk enam mõjutada kohalikku elu mõjutavate otsuste kujundamist linna- või vallavolikogudes.

Kasu võiks neist olla kas või nüüd, teede lagunemise ajal, mil ainult osavaldades, ka ääremail elavad inimesed teavad, milliseid teid ja mil määral tuleb kriitilisel ajal liikluskõlblikena hoida ja milliseid kaitsta liigse koormuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles