Erivajadustega noori ähvardab tuksis veepuhastussüsteemi tõttu kodu kaotus

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagisest Viira koolimajast on kujunenud vaimupuudega noori toetav ja enesega toimetulekut innustav keskkond. Viira Kodu juht Priit Sutt (vasakul) loodab, et probleem saab lahenduse ja kõige hullem ei tule päevakorda.
Kunagisest Viira koolimajast on kujunenud vaimupuudega noori toetav ja enesega toimetulekut innustav keskkond. Viira Kodu juht Priit Sutt (vasakul) loodab, et probleem saab lahenduse ja kõige hullem ei tule päevakorda. Foto: Karoliine Aus

Viira Kodu on erihoolekandeasutus, mida peab koduks 25 raske ja sügava puudega noort. Märtsi hakul tuli välja, et nende praegune reoveepuhastussüsteem ei täida enam oma ülesannet ja keskkonnaameti käsul tuli see sulgeda. Heitvee suubumise puudumine aga halvab pikapeale kogu hooldeasutuse töö, ähvardades jätta elanikud koduta.

Hooldekodu reovesi on seni voolanud Viira ojja. Eelmisel suvel käisid Viira Kodu juhi Priit Suti sõnul asutuses keskkonnaametnikud ja ilmnes, et asutusel puudub vee erikasutusluba. Loa taotlemise menetluse käigus tuli välja, et puhastussüsteemid ei tee oma tööd korralikult ja tiiki suunatud vesi ei vasta riiklikele nõuetele ehk selles esineb lubatust enam saasteaineid.

Ühtlasi esitas keskkonnaametile sealse pressiesindaja Sille Aderi sõnutsi kaebuse kodanik, kes teatas, et on Viira ojas viimastel kuudel näinud inimese väljaheiteid. Aderi selgituse kohaselt keeldus keskkonnaamet vee erikasutusluba andmast, vältimaks pinna- ja põhjavee seisundi halvenemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles