Keskkonnakäpa konkursil pälvivad tunnustuse keskkonnahariduse andjad

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnakäpa konkurss on algatatud keskkonnasäästliku haridustegevuse tunnustamiseks.
Keskkonnakäpa konkurss on algatatud keskkonnasäästliku haridustegevuse tunnustamiseks. Foto: Gertrud Alatare

Juba viiendat aastat saavad haridusasutused ja keskkonnahariduse organisatsioonid osaleda Keskkonnakäpa konkursil. Keskkonnasäästliku haridustegevuse tunnustuse konkursile võib kandidaate esitada 28. aprilli südaööni.

“Olen seda juba ammu täheldanud, et lapsed on tänu heale keskkonnaharidusele tihti keskkonnateadlikumad kui nende vanemad,” sõnas keskkonnaminister Siim Kiisler pressiteate vahendusel. “Lapsed on just sageli need, kes õpetavad täiskasvanuid olema keskkonnahoidlikumad. Lapsed poleks aga kindlasti niivõrd targad, kui poleks tublisid haridusasutusi ja õpetajaid, kes iga päev selle nimel tööd teevad.”

Keskkonnakäpa konkursile sobib esitada kõiki algatusi, mis aitavad kujundada inimesi keskkonnahoidlikumaks ja -teadlikumaks ning muudavad ümbrust paremaks.

Võistlusele oodatakse uudseid ja ressursisäästlikke projekte, mis avaldavad head mõju keskkonnale ja kasvatavad osalejate teadlikkust. Kõik kandidaadid jõuavad žürii ette, kes valivad välja laureaadid. Peale žürii saavad kõik inimesed valida oma lemmiku 10.–24. maini kestval rahvahääletusel.

Konkursil on viis rühma: lasteaed, õpilasrühm-klass, õpetaja, kool ning keskkonnaharidust pakkuv organisatsioon. Kandidaate saab üles anda tubli tegutseja, targa tarbija, õnneliku õppe, kogukonna kaasamise ja innuka innovaatori kategoorias.

Innuka innovaatori auhind antakse tegevuste eest, mille käigus on leitud uudseid või leidlikke lahendusi keskkonnateemade käsitlemisel, olgu see eri ainevaldkondade põimimine, keskkonnasäästlikkust edendavad uuringud, vaatlused, leiutised, kampaaniad või koostöö lastevanemate ja ettevõtetega.

Kandidaate saab esitada konkursi kodulehel asuva ankeedi kaudu. Keskkonnakäpa veebilehelt leiab lisainfot kandideerimistingimuste kohta. Võitjad kuulutatakse välja juuni alguses pidulikul tänuüritusel.

Viie aastaga on võistlusele esitatud keskmiselt 115 projekti aastas ja välja on välja antud 126 tunnustust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles