Lüüste külas tühjenevad hoidlad esimese külviringiga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lüüste teraviljaterminali taustal ­rääkis agronoomist ettevõtja Jaak Soosaar, mida tähendab põllumehele kevade ootus.
Lüüste teraviljaterminali taustal ­rääkis agronoomist ettevõtja Jaak Soosaar, mida tähendab põllumehele kevade ootus. Foto: Urmas Luik

Orased haljendavad erksalt põldudel, tõotades viljakasvatajale tema töövaeva väärilist saaki, kuid isegi Metsavana jääb ilmselt jänni, ennustamaks täpselt, milline tuleb kasvu- ja koristusaegne ilm.

Põllumajandus-kaubanduskoja teraviljatoimkonna esimehe Ivo Eenpalu sõnade kohaselt on viljakasvatus kujunenud Eesti üheks suuremaks põllumajandusharuks, kasvupinnad on laienenud, saagikus suurenenud ja tegeldakse arvestatavas mahus ekspordiga. Ta tõdes, et selge tegevuskava ja riskijuhtimiseta võib olukord teraviljasektoris muutuda keeruliseks – seda tõestasid eelmise suve suur põud ja tunamullune liigniiskus.

Teravilja kogusaak oli statistikaameti andmetel möödunud aastal 919 828 tonni ehk varasemaga võrreldes kolmandiku võrra väiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles